Hem
Dating för aktiva 50-plussare
Hem Facts & figures Medlemsberättelser Hur fungerar det?

söndag 28 januari 2018

100 år bort....

 

 

 

 

 

Vad gör det om hundra år!?

 

 


Det uttrycket hör man ofta. Och ofta är det väl om småsaker, bagateller, som vi råkar ut för. Men ibland också lite nonchalant om händelser som faktiskt betyder något för någon, någonting viktigt. Och kanske fler av oss faktiskt skulle ställa den frågan till oss själva, och lite mer på allvar!


Fast om hundra år kanske är att ta i, och kanske man borde ställa sig den frågan lite då och då i livet.
Vad gör det om fem, tio, tjugofem, kanske femtio år? Jag själv, som redan har passerat min femtionde födelsedag för nu flera år sedan, kan nog glömma att fundera på ”vad gör det om femtio år?” I alla fall i detta fall, när jag är inne på det spår jag nu tänker ventilera fritt. För det får man göra i sin blogg, utan att bli ifrågasatt på vägen. Här kan man tala till punkt och spåna helt fritt.


Okej, tillbaka till de passerade femtio… Många säger att man är ”mitt i livet” då. Ja, det beror väl på hur man ser det... Och andra säger ”halvvägs till hundra”. Ja, det stämmer att femtio är hälften av hundra. Men om man tänker på sin troliga livslängd, realistiskt, och i mitt fall väger in lite statistik från anfäder, leverne, miljö och dagsstatus, så är det nog i mitt fall till att gratulera stort om jag vid sjuttiofem fortfarande kan säga ”vad gör det om…”.


Det jag egentligen ville ha sagt, är att livet rusar fram, utan tillbakaspolningsknapp. Att det nog är klokt att ställa sig frågan: Hur påverkar mina val idag, mig i framtiden? Vad är viktigt att lägga fokus på idag, för att vara glad idag, i morgon och efter i morgon? Vad är det i livet idag som jag kommer vara glad för att jag gjorde, sade och försökte? Kanske vi faktiskt borde ta lärdom av de som hinner tala om för oss, vad de hade velat göra annorlunda i sitt liv.

Jag tänker inte ge några exempel, även om det kliar lite i fingrarna att göra det. Det måste var och en fundera på själv. Och det kan faktiskt vara väldigt olika, beroende på vilken typ av människa vi är. Även om vi faktiskt är ganska lika till syvende och sist när det gäller många frågor.

 


Men vad gör det om hundra år?


Kanske gladare, nöjdare människor!
<3


skriven av Amari8 - 862 läsare

omdöme i genomsnitt 5/5 (1 Röst)

För att kunna kommentera bloggen måste du vara medlem på 50plusmatch.se!
Skriv in dig gratis!<< Startsida

Om 50plusmatch - Sekretesspolicy - Villkor - Vanliga frågor - Kontakt

Mobila sidan
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.se